Etusivu Palvelut Tuotteet Ideagalleria Tapahtumat Yhteystiedot

ORIMA-KATTOTIKKAAT 

Rakennuksen talotikkailta ja kattoluukulta pitää olla turvallinen kulku puhdistettavan piipun luokse. Orima-moduulitikkaista voidaan koota turvallinen ja tukeva kattotikas, joka kiinnittyy helposti katon alusrakenteisiin käyttämällä erityisiä kiinnitysosia. Kattotikkaan pitää aina olla kattoon kiinteästi asennettu. 

Kattorappu


Leveän, säädettävän askelman ansiosta Orima-kattorapulla on helppo kulkea. Askelpinnan karhennus takaa pitävän otteen jalalle vaikeissakin sääolosuhteissa. Parhaimmillaan kattoporras on loivilla katoilla (8-25°), mutta säätövaraa riittää aina 45°:seen. Voidaan asentaa myös korokepalkkien varaan, jotta saadaan jalalle riittävä tila kattopintaan nähden.


Kattotikas
Ilman hitsauksia valmistettu Orima-kattotikas on kestävä ja turvallinen kulkutie jyrkille katoille ja se toimii oikein asennettuna myös turvaköyden kiinnitysalustana. Putkiaskelmalla varustettu tikas on parhaimmillaan yli 25°:n kaltevuuksilla. Tikas lepää koko pituudeltaan vesikatteen päällä, joten se rasittaa katetta mahdollisimman vähän. Voidaan asentaa myös korokepalkkien varaan, jotta saadaan jalalle riittävä tila kattopintaan nähden.


Tiilikattoaskel
Tiilikattoaskel soveltuu erityisesti muutaman askelman tikkaaksi betonitiilikatoille. Kevyen ulkonäkönsä takia tiilikattoaskel sulautuu katon väriin, erityisesti katon sävyyn pulverimaalattuna. Tiilikattoaskel on helppo asentaa jälkikäteenkin tiilen ruoteisiin.
ORIMA-MODULITIKKAAT

Orima-moduulijärjestelmään kuuluvat talo-, turva- ja kattotikkaat. Järjestelmä käsittää kuusi eri moduulipituutta, joita yhdistelemällä saadaan mikä tahansa tikasmitta 30 cm:n jaolla.

Tikkaat valmistetaan kuumasinkitystä 25 x 45 mm:n ovaaliputkesta ilman hitsauksia. Askelmat ovat pyöreätä putkea, halkaisijaltaan 25 mm. Askelman kiinnittyminen sivujohteiden läpi varmistaa askelman paikallaan pysymisen. Tikkaat on testattu 260 kg:n staattisella kuormalla käyttöolosuhteissa. Pystytikkaiden seinäjalkojen kiinnitykseen niin tikkaan johteisiin kuin seinän runkorakenteisiin on tällöin kohdistettu suuri huomio. Juuri näissä kohdin Orima-tikkaat poikkeavat edukseen muista markkinoilla olevista tuotteista.

Korroosion kestävä pulveripolttomaalaus huolittelee ulkonäön. Vakiovärit ovat valkoinen, ruskea, musta ja punainen, muut värit sopimuksen mukaan. Asentaminen käy helposti selkeiden ohjeiden mukaan.

Katso kokoonpanokuva

Orima-talotikkaat

Talotikas pitää asentaa siten, että ylin askelma sijaitsee 100 mm:n tarkkuudella räystään reunan tai muun nousutason kanssa samassa linjassa, alimman askelen on oltava n. 1000 - 1200 mm:n korkeudella maasta. Ylin jalkapari kiinnitetään mahdollisimman lähelle räystästä, mieluimmin tikkaiden ensimmäiseen askelväliin.

Käytettäessä pitkiä, yli 600 mm:n jalkoja ne täytyy tukea räystäsrakenteisiin. Tikkaan etäisyys seinästä voidaan valita 100 mm:n välein 200 - 1500 mm:n välillä. Tikkaat kiinnitetään aina talon runkorakenteisiin, niinpä kiinnityskohdat pitäisi varata jo runkotöiden yhteydessä.

Talotikkaat, joiden nousukorkeus on 8 m tai sen yli, on varustettava turvavyön kiinnityskiskolla tai selkäsuojuksella. 

Orima-turvatikkaat

RakMk osan F2 määräysten mukaan pientaloissa on oltava turvatikkaat, jos asutun huoneen ikkuna on yli 3500 mm:n korkeudella maan pinnasta. Moduulitikkaista kokoat helposti tukevat turvatikkaat käyttämällä juuri tähän tarkoitukseen valmistettuja kiinnitysosia.